BALIKESİR / DURSUNBEY - Kavacık Ortaokulu

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğretmenleri ve öğrencileri tarafından okullarımızın açık olduğu zamanlarda belirli günlerde yüz yüze olacak şekilde kitap okuma etkinliği gerçekleştirilmiştir. Okudukları kitap ile ilgili yorumlar yapılıp, öğrencilerimizin görüşleri alınmıştır.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından farkındalık oluşturmak amacıyla Güvenli İnternet ve Bilişim suçları ilgili yasal düzenlemeler, siber zorbalıkla ilgili ihbar hattı gibi konularla ilgili bilgilendirici afişler hazırlandı. Öğrencilerin okuyup imzaladığı 'İnternet Kullanım Sözleşmesi' okulumuzdaki panolara asıldı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz 2/A sınıfı öğrencileri öğretmenleri tarafından belirlenen Arif Nihat ASYA, Attila İLHAN ve Özdemir ASAF 'ın hayatını ve eserlerini arkadaşlarına sınıf ortamında anlattılar. Önemli eserlerinden kesitleri pano çalışması yapılarak öğrencilerle paylaşıldı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencilerine yönelik ondalık gösterim ve oran konularıyla ilgili eğlenceli etkinlikler yapılarak konunun pekişmesi ve derse olan ilginin artması sağlandı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından İngilizce kelimeleri kalıcı olarak öğrenmelerini sağlamak amacıyla kelimelerin içerisine resimlerle Türkçesini ipucu olarak verilerek görsel çağrışımla daha kalıcı öğrenmeleri sağlandı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından kuşların kanat yapısı model alınarak evdeki kullanılmayan malzemelerle paraşüt yapılmıştır.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında etkileşimli tahtaya Peygamberimiz(S.A.V.)' in hadislerinden bir tanesi yansıtıldı. Öğrencilerden bir tanesi hadisi okuyarak devamında hadisin nasıl uygulanması gerektiğiyle ilgili örnek bir video izletildi. Öğrenciler bu hadisle ilgili yaşamış olduğu anıları paylaşarak etkinlik tamamlandı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında değerler eğitiminde vatanseverlik konusu ele alındı.12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulü ve 18 Mart  Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihi açısından önemi vurgulanarak etkileşimli tahtadan öğrencilere video izletildi.Vatanseverlik ile ilgili resim, şiir, kompozisyon çalışmaları ve etkinlikler öğrenciler tarafından hazırlanarak panoda sergilendi.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz 1/A sınıfı öğrencilerinden Öykü ARSLAN Cırtlan adında bir çocuğun ve arkadaşlarının başından geçen olayları anlatan ''Cırtlan ve Ninesi'' adlı masalı  arkadaşlarına anlatmıştır.

Haz

BİGEP (Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından değerlerimizi ön plana çıkarmak amacıyla İngilizce olarak kandil kutlama mesajları hazırlandı. Daha sonra bu mesajlar yapılan tasarımlarla birlikte büyüklerimize verilerek kandilimiz kutlandı.

Haz

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından evde bulunan yoğurt kutularının kapaklarıyla ve doğadan odun parçalarıyla badminton raketi ve topu yapılarak oyun oynamaya hazır hale getirildi.

Ock

BİGEP(Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesi) kapsamındaki bu etkinliğimizde İstiklal Şairimiz Mehmet Akif ERSOY konusu ele alınmıştır.2/A sınıfı öğrencilerimiz şairimiz hakkında bilgiler toplayıp Hafsa AVCI edindiği bilgileri zoom platformu üzerinden arkadaşlarıyla paylaşmıştır.

Ock

8.sınıf öğrencilerimiz için öğrenci koçluk sistemi oluşturulmuş,branş öğretmenlerimize rehberlik edecekleri öğrencileri belirlenmiştir.Bununla birlikte uzaktan eğitim sürecinde çeşitli sebeplerle canlı derslere bağlanamayan öğrenciler için eksikliklerini gidermek ve çalışma ortamı sunmak amacıyla öğretmenlerimizce hazırlanan çalışma fasikülleri okul müdürümüz Özkan TURHALLI ve müdür yardımcımız Emre DOLGUNSÖZ aracılığıyla öğrencilerimize ulaştırılmıştır.

Ock

Zoom platformu üzerinden ortaokul öğrencilerin aktif olarak katılımıyla birden fazla kazanımla ilgili beraber etkinlikler yapıldı ve çözüldü.Ayrıca özel eğitim öğrencimiz için hazırlanan etkinlikte öğrencimizin katılımıyla tamamlandı. Kazanımın eğlenceli vakit geçirerek öğrenilmesi sağlandı.

Ock

8.Sınıf öğrencilerimize LGS'ye yönelik soru çözme alışkanlığı kazanmaları ve soru çözme stratejilerini geliştirmeleri amacıyla branş öğretmenlerimiz aracılığıyla haftanın belirli günlerinde soru çözüm odaları oluşturulmuştur.